Yeni Nesil Çalışma Alanları

Yeni Nesil Çalışma Alanları
Kategori: Eglence, Yasam Tarzi
Tarih: 30.09.2019
Paylaş

Hayatımızın önemli bir kısmı iş yerinde geçiyor.  Bu nedenle çalışma ortamımız yattığımız yatak kadar hayat kalitemizi etkiliyor. Çalışanların verimini artıracağını düşünen birçok şirket de ofis işleyişini çalışanların yaşam kalitesini yükseltecek biçimde düzenliyor.

En yaygın düzenlemeler ofis içi iletişimi artırma yönünde oluyor. Özellikle çalışan sayısının fazla olduğu ofisler çalışanların iletişiminin artırılmasının birlikte üretilen işlerde verimi artırdığını düşünerek ofis içi etkinlikler düzenliyor.

Bunlardan en yaygını ‘happy hour’ saati. Genellikle cuma akşamları mesai bitimine yakın bütün çalışanlar toplanıyor ve ofis ortamı bir anda eğlence mekanına dönüşüyor. Bazılarında işler büyüyor ve müziğe ilgili bir ekip üyesi  DJ oluveriyor.  Beraber çalışan insanların çalıştıkları mekanda eğlenmesi, iş dışında iletişim kurması, motivasyonu da artırıyor.

Ofis içi yapılanmalarda son zaman trendlerinden biri de hobi odaları. Kiminde bir gitar, kiminde orkestra gereçleri, kiminde mini sinema salonu var. Çalışırken arada bir kafa dağıtmak, işe bir mesafe koymak aslında verimi de artırıyor. Özellikle kreatif işlerin yürütüldüğü şirketlerde saatlerce bulunamayan fikir dart oynarken akla gelebiliyor.

İletişimin önemini düşünen ve işleri büyütmeye karar veren yeni nesil girişimciler ‘co-working space’ yani ortak çalışma işleyişini geliştirdiler. Özellikle İstanbul’da giderek yaygınlaşmaya başlayan ortak ofislerde, farklı sektörden birçok şirket ortak bir alanı paylaşıyor.

Çalışanların hem iletişim ağları genişliyor hem de sosyalleşmeleri sağlanıyor. Bunun için şirketlerin birbirlerine sunum yaptıkları etkinlikler, ofisler arası ortak katılımlı eğitimler, mini söyleşiler düzenleniyor.   Kapasiteleri 100’e kadar şirkete varan ofislerde sosyalleşme için etkinlikler de yapılıyor. Sabah yogası, ritim geceleri, film geceleri gibi aktivitelerin yanı sıra bazı ofislerde sadece üyeler için ofis içinde konserler bile düzenleniyor.