Yaz Aylarında Enerjinizi Yükseltecek Besinler

Yaz Aylarında Enerjinizi Yükseltecek Besinler
Kategori: Yasam Tarzi
Tarih: 28.06.2018
Paylaş

Sicak yaz günlerinde içinizi serinletecek pratik tarifleri sizler için derledik.

Damla sakizli sütlaç  

Pisirme süresi: 25 dakika

Malzemeler

7 yemek kasigi pirinç

1 su bardagi toz seker

1 çay kasigi damla sakizi

2 su bardagi sicak su

4 su bardagi süt

1,5 yemek kasigi nisasta (misir veya bugday nisastasi)

Hazirlanisi

Pirinçlerinizi bol suda yikayin ve süzün. Ardindan bir tencerenin içerisine alin. Pirinçlerinizin üzerine sicak su ilave edin ve yumusayana kadar pisirin. Süt, toz seker ve nisastayi ayri bir kapta tel çirpici yardimiyla çirpin. Toz seker ve nisastanin içinde iyice erimesine özen gösterin. Tencerede iyice yumusayan pirinçlerin üzerine sütlü karisimi azar azar ilave edin. Bu asamada çok hizli bir biçimde tel çirpici ile çirparak karistirin. Damla sakizini ezin ve karisimin içerisine ilave edin. Karisim kaynayip, iyice kivam aldiginda ocaktan alin ve servis kaselerine paylastirin. Ilidiginda dolaba kaldirin. Dolapta bir süre soguttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Ev yapimi limonata

Malzemeler

8 limon

2 su bardagi soguk su

2 su bardagi toz seker

Buz

Nane yapragi

Hazirlanisi

Limon kabuklarini genis bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarini soyduktan sonra küp seklinde dograyin ve rendelediginiz limon kabuklarina ilave edin. Toz sekeri ekleyin. Elinizle limonlari ovun ve iyice sularinin çikmasini saglayin. Kalan iki limonun suyunu sikin ve bu karisima ilave edin. Limon parçalarini ve kabuklarini ayirmak için karisimi tel süzgeçten geçirin. Limon suyunun içine soguk su ekleyin. Nane yapragi ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz.

Ev yapimi çilekli kefir

Malzemeler

300 ml kefir

5 adet çilek

1 yemek kasigi süzme ev yogurdu

2 yemek kasigi bal

Hazirlanisi

Tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Bali ekleyin. Karistirin. Isterseniz farkli meyveler ve sevdiginiz baharatlari (tarçin, zencefil vb. ) ekleyebilirsiniz.

Kavunlu sorbe

Malzemeler

1,5 kilogram kavun

1 su bardagi su

1 adet limon suyu

Hazirlanisi

Kavunu ortadan ikiye bölün. Kabuklarini soyun. Minik parçalar halinde dilimleyin. Blenderin içerisine koyun ve kavunlarinizi püre haline getirin. Püre haline geldiginde su ve limon suyunu ekleyip, karistirin. Dondurma makineniz varsa; 10 dakika orta hizda karisim yogunlasana kadar isleyin. Karisimi orta boy bir kaba yerlestirip, derin dondurucuda 24 saat bekletip servis edin. Dondurma makineniz yoksa sorbeyi bir cam kasenin içine koyun. 1 saat arayla çikarip, hizla karistirip tekrar dondurucuya yerlestirin. Bu islemi 3 kez tekrarladiktan sonra 12 saat dinlemeye birakin. Sorbe kivamini aldiginda servis edebilirsiniz.

Banana split

Malzemeler

2 adet muz

2 top çikolatali/vanilyali/çilekli dondurma

2 yemek kasigi çikolata sosu

2 yemek kasigi çikolatali pasta süsü

2 yemek kasigi file findik

2 adet kedidili bisküvi

1/2 su bardagi karisik orman meyvesi

Hazirlanisi

Kabugunu soydugunuz bütün muzlari uzunlamasina ortadan ikiye kesin. Servis tabagina aldiginiz iki parçadan olusan muzun orta kismina birer top çikolatali, çilekli ve vanilyali dondurma yerlestirin. Kedidili bisküvi eklediginiz servis tabaklarinin üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolatali pasta süsü ve file findigi tatlinin üzerine serpistirip arzuya göre taze orman meyveleri esliginde soguk olarak sevdiklerinizle paylasin.