Spor Salonu Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Spor Salonu Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler
Kategori: Yasam Tarzi
Tarih: 24.10.2018
Paylaş

Herkesin spor yapmak için öncelikli amacı kilo vermek olsa da sağlık her şeyden önce geliyor. Zaten düzenli spor yapanlara baktığımızda hep aynı şeyi görüyoruz. Sporu hayatının bir parçası yapan her insan, sağlıklı yaşamanın öneminin farkındadır. Şehir hayatının keşmekeşi, iş yerlerinin stresi derken vücudumuz bu şartlardan olumsuz etkileniyor. Bel, sırt, baş ağrıları, duruş bozuklukları gibi sonuçlarının yanında psikolojik olarak yıpranmalar da ekleniyor ve genel bir mutsuzluk haline bürünüyoruz. Üstelik tüm bunları aşmak için yapacağımız tek şey, birkaç saatimizi ayırarak düzenli bir şekilde spor salonuna gitmek. Bu noktada da gideceğimiz spor salonunu iyi seçmemiz gerekiyor. Aksi halde üye olsak bile salona gitmeyen bir bahane uzmanı oluyoruz. Spor salonuna üye olup bahane uzmanına dönüşmemek için gelin, birlikte nelere dikkat etmek gerekiyor, birlikte bakalım.

Yakın mesafe

Gideceğimiz spor salonunun eve ya da iş yerine yakın olması çok önemli. Düzenli spora alışık olmayan insanlar için uzak bir spor salonu tercihi en büyük caydırıcı sebep olabilir. Böylelikle spora sabah ya da akşam gitmeniz için herhangi bir bahaneniz olmayacaktır.

Uygun bütçe

Tercihinizi yaparken spor salonunun fiyatı, etkili bir kriter olarak karşımıza çıkıyor. Zaten spor salonlarının fiziksel donanımı çoğunlukla birbirine yakın oluyor. Dolayısıyla seçenekler arasında sizin bütçenize en uygun olanını seçmeniz, motivasyonunuza etkiliyor.

Üye profili

Düzenli bir şekilde gidip, her gün ortalama iki saatinizi geçireceğiniz salonda, diğer üyelerin nasıl insanlar olduklarını mutlaka görmeniz gerekiyor. Böylelikle vakit geçirmek istemeyeceğiniz insanlarla karşılaşırsanız tercihinizi değiştirmek için zamanınız da olacaktır.

Salonun çalışma saatleri

Elde olmayan sebeplerden dolayı spor programınızda değişiklik yapmanız ve bu sebeple de spor salonun açık olduğu saatlerin size uygun olması gerekebilir. Dolayısıyla spor salonunun sürekli açık olması, sizin motivasyonunuzu direkt etkileyecektir.

Grup fitness etkinlikleri

Özellikle spora yeni başlıyorsanız en önemli konu, grup etkinliklerinin olmasıdır. Bireysel spor, ilk zamanlar için cazip gelmeyebilir ve bu sebeple spora gitmek istemeyebilirsiniz. Ancak grup halinde yapılan spor etkinlikleri varsa daha yüksek enerjiyle spora başlayabilirsiniz.

Havalandırma sistemi

Yoğun bir efor harcayacağınız spor salonunda havalandırma sisteminin de ona göre düzenlenmesi gerekiyor. Ciddi oranda sıvı kaybedeceğiniz bir programda çalışacağınızdan bu yoğunluğu hissetmemelisiniz. Bu sebeple havalandırma sisteminin salondakileri terletip hasta etmeyecek şekilde hazırlanmasına dikkat etmelisiniz.

Ekipman kalitesi

Spor salonunda bulunan ekipmanın, yapacağınız spor aktiviteleri için yeterli olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayacak spor aletlerinin eksik ya da yetersiz olması, spor yapışınızı direkt olarak etkileyecektir. Her türde ağırlık aleti, koşu bantlarının kapasitesi gibi kriterleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Üyelik iptali

Ne kadar yüksek motivasyonla çalışırsanız çalışın, fiziki yetersizlikler sebebiyle spor salonu seçimi konusunda hata yapabilirsiniz. Buradaki önemli nokta, memnun olmadığınız durumda sözleşmenizin iptali için ne yapmanız gerektiğini bilmenizdir. Bunun için yetkili kişiyle sözleşme yapmadan önce net bir şekilde konuşup sözleşmeyi ona göre imzalamayı unutmayın.