Sonbaharı Sevdiren Beş Film Karakteri

Sonbaharı Sevdiren Beş Film Karakteri
Kategori: Eglence
Tarih: 16.10.2019
Paylaş

Sonbahar dökülen yapraklar ile yazın sona erdiğini hatırlatır çoğunlukla. Bu yüzden hüzünleniriz belki ama dökülen yaprakların da bir hikmeti vardır.  Ne mi? İşte sonbaharı sevdiren benzersiz film karakterleri:

  1. Celine / Gün Batmadan / Berofe Sunset / 2004

Gün Batmadan filmi aslında bir üçlemenin ikincisi. Gerçek zamanla eş olarak çekilen ve bir trende karşılaştıkları günle başlayan Celine ve Jesse’nin hayatları, dokuz sene sonra Paris’te yeniden kesişir.  Fransız olan Jesse bir sonbahar günü güneş batana kadar Paris’in sokaklarında bizi gezdirirken sakinleşmenin ve hayatın sokaklarına kendini bırakarak yaşamanın kıymetini gösterir.

  1. Harry / Harry ile Sally Tanışınca /When Harry Meet Sally/ 1989

Sonbahar rüzgarları esip insanlar kabuklarına çekilirken tanıştığı bir kadının peşine düşen bir karakter Harry. Sadece arkadaş olup olamayacaklarını konuşurken sonbahar onları tekrar karşılaştırır ve Harry ve Sally mucizevi bir şekilde tekrar bir araya gelirler.

  1. Bathsheba Everdene / Çılgın Kalabalıktan Uzakta / Far From The Madding Crowd / 2015

Everdene aslen bir roman karakteri. Film, 2015 yılında Thomas Hardy’nin eserinden uyarlanmış.  Filmde de bu edebi ton korunmuş.  Bir çiftlikte tek başına yaşayan Everdene de bol bol edebiyattan beslenmiş, hayvanları ve ormanı ile kendine bir hayat kurmuş.

  1. Liam Price / Aşkı Bulunca / Posthumous / 2014

Filmin ismi kulağa basit bir aşk hikayesini çağrıştırıyor gibi görünse de aslında sanat ve ölüm üzerine mizahi yaklaşımı olan bir intiharı anlatıyor. Karakterimiz Liam ise hakkında çıkan intihar söylentisinin romanlaştırılma fikriyle dalga geçiyor ve film bizi sonbaharın hüzünlü havasından alıp olgun bir mizaha götürüyor.

  1. İskender / Hokkabaz / 2006

Bu filmde kahramanımız İskender. Ancak her filminde olduğu gibi biraz da Cem Yılmaz. Hayatın zor koşullarında mücadele eden ve küçük dünyalarında büyük hayalleri yaşatmaya çalışan insanların hikayelerini anlatmayı seven Cem Yılmaz, İskender karakteriyle de umutsuz yolculukları bile keyifli hale getiriyor.