Radyasyonu Engelleyen Bitkiler

Radyasyonu Engelleyen Bitkiler
Kategori: Yasam Tarzi
Tarih: 11.09.2019
Paylaş

Radyasyon yayan cihazlar sadece hastanelerde olur zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Hem iş yerlerinde hem evinizde kullandığınız pek çok alet uzun vadede kansere sebep olabilecek zararlı radyasyon ışınları yayıyor. Bu aletlerin başında telefon gelse de tost makinesi, ütü, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi ve hatta rondo bile radyasyon yayabiliyor.

Tabi ki hemen kanser olmuyorsunuz ancak bu aletlerin olduğu ortamda oksijenin azlığı ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Neyse ki bu etkileri azaltmanın sağlıklı ve dekoratif bir yolu var: Radyasyonu engelleyen bitkiler.

Oksijenin ortamda fazla olması zaten fayda sağlıyor. Bu yüzden evinizde ve ya iş yerinizde ne kadar çok bitki yetiştirirseniz o kadar ferah bir atmosfere kavuşursunuz. Ancak bazı bitkiler var ki sizi gerçekten radyasyonun etkilerinden koruyabiliyor.


Bu bitkilerin başında kaktüs ailesi geliyor. Kaktüsün radyasyon emici özelliği 2011 yılında Japonya’daki büyük deprem sonrasında fark edildi.  Bakımı en kolay bitkiler arasında saylan kaktüsler giderek de popüler hale gelmeye başladı.


Evinizi sarmaşıklara sarıp rahat bir nefes alabilirsiniz. Çünkü sarmaşıklar formaldehit emme özelliğine sahip. Daha çok evlerde tercih edilen bu bitki türü aynı zamanda iyi bir dekorasyon materyali.


Aloe Vera yaraların iyileşmesinde ve cildin tazelenmesinde oldukça faydalı. Bu yüzden de kozmetik ve ilaç sektöründe sıklıkla kullanıyor. Bir faydası da formaldehit dalgalarını çekmesi. Bir gecede bu dalgaların %90’ını çekebiliyor.  Bol güneş alan bir yere koymanız ve iki günde bir su vermeniz yeterli. Gerisini ona bırakın.


İsmi yabancı gelse de neredeyse her evde bulunan bir salon bitkisi kendileri.  Bilgisayarların ve televizyonun konulduğu salonda eğer ona da yer verirseniz başınız ağrımadan yaşayabilirsiniz.  Yalnız bu bitkiyi ara sıra su püskürterek yıkamalı, yapraklarının hava almasını sağlamalısınız.