Nobelli Fizikçi Richard Feynman'dan Her şeyi Daha Hızlı Öğrenmenin Yolu!

Nobelli Fizikçi Richard Feynman'dan Her şeyi Daha Hızlı Öğrenmenin Yolu!
Kategori: Yasam Tarzi
Tarih: 27.07.2018
Paylaş

Nobelli bilim insani Richard Feynman’in deneyimlerinden hizli ögrenmenin yollarini sizler için derledik. Gelin, Feynman’in sirri: Basitlestirme Yöntemi nasil çalisiyormus birlikte inceleyelim.

Ilk adim: Konu basligini yazin

Konu basligini kullanmaniz, sizin amacinizi aklinizda tutmanizi ve konudan sapmamanizi saglar. Ayrici konu basligini belirleyip sürekli hatirlamaniz o konu özelinde çözüm üretmenizi saglayacaktir.

Ikinci adim: Basitlestirin, özetleyin

Konuyu özetlemek ve içerikte geçen karmasik kavramlari basitlestirmek sizin lehinize olur. Bu durum ayni zamanda üzerinde çalistiginiz konuyu karsi tarafa anlatirken daha kolay anlamasini saglayacaktir.

Üçüncü adim: Komplikasyon tespiti

Üzerinde durdugunuz konu üstünde sizi zorlayan ve ezberlemekte güçlük çektiginiz kelimeleri ve özel formülleri tespit edin. Bu durum yolunuza çikacak engelleri önceden görüp dikkatli olmanizi saglayacaktir.

Dördüncü adim: Karmasikligi giderin

Üçüncü adimda belirlediginiz karmasik terim ve formülleri anlasilir hale getirin. Hazirlayacaginiz küçük özetleri karmasik kelimelerle yer degistirin.

Feynman’in 4 asamasini kullanarak anlamadiginiz konulari/fikirleri anlayabilir, anladiginiz fakat sinav/sunum esnasinda unuttugunuz konulari/fikirleri hatirlayabilir ya da sinav öncesi çalisma yöntemi olusturabilirsiniz.