Görsel Hafızanızı Geliştirecek Beş Egzersiz

Görsel Hafızanızı Geliştirecek Beş Egzersiz
Kategori: Eglence, Yasam Tarzi
Tarih: 16.09.2019
Paylaş

Gördüm, görüyorum, göreceğim… Teknoloji ile beraber görsel zekanın gelişimi en önem verilen konulardan biri haline geldi. Biz de günün her saatinde yapabileceğiniz eğlenceli beş ufak egzersiz hazırladık.


Tabi ki bu egzersiz için albümleri karıştırmanız gereken çağı geçtik. Her gün en az bir kere girdiğiniz İnstagram, bu egzersiz için oldukça ideal. Yapmanız gereken tek şey hızlıca geçtiğiniz fotoğraflara yakından bakmak. Ana sayfanızda karşınıza çıkan ilk beş posta hızlıca bakın. Sonra gözlerinizi kapatın ve kimlerin postu olduğunu hatırlamaya çalışın. Daha derinleşmek isterseniz kaç kişi vardı, hangi renkler yoğunluktaydı, nerede çekilmişti şeklinde soruları çoğaltabilirsiniz. Bunu daha geniş bir aktiviteye çevirerek arkadaşlarınızı da işin içine katabilir, birbirinizi puanlayabilirsiniz.


Büyük şehirde yaşıyorsanız kolaylıkla yapabileceğiniz bir egzersiz. Çalıştığınız yerin bahçesinden ya da camından dışarı bakın ve karşınızdaki binanın kaç katlı olduğunu tahmin etmeye çalışın. Görsel ve analitik kabiliyetinizi geliştirecek bu egzersiz için katları tek tek saymak yerine bir bakışta tahmin etmeye çalışın. Etrafınızda insanlar varsa bunu ufak çapta bir yarışmaya da çevirebilirsiniz. Kaybeden kazanan için bir kahve yapar.


Görsel hafızanın da çeşitleri var. Kısa dönem ya da uzun dönem hafıza olarak ikiye ayrılıyor örneğin. Bazı görüntüler ise çoktan arka taraflara itiliyor ve bir süre sonra hatırlanmıyor. Örneğin evinizdeki eşyalar. Artık alıştığınız için hemen her şeyi elinizle koymuş gibi bulabiliyorsunuz ama bakalım gözünüzü kapattığınızda zihninizde canlandırabiliyor musunuz?  Bir anlığına gözünüzü kapatın ve mutfak dolapların içinde nelerin olduğunu hatırlamaya çalışın. Bardaklar, tabaklar, fincanlar ve tencereler. Her şey yerli yerinde mi?


Eğer kalabalık bir ofiste çalışıyorsanız molaya çıktığınızda iş arkadaşlarınızın ne giydiklerini hatırlamaya çalışın. Yan masanızdaki, karşı odadaki hatta üst kattaki insanların kıyafetlerini, aksesuarlarını zihninizden geçirin. Hatırlayamadıklarınız için geri döndüğünüzde bir kere daha gözlemleyip tekrar deneyin. Bakalım ilk seferde kimleri hatırlayacaksınız?


Kahvaltıda ne yediğimi bile hatırlamıyorum diyorsanız görsel hafızasını güçlendirmesi gerekenler arasındasınız.  Sıklıkla kullanılan ve artık deyime de dönüşmüş olan bu tabiri aşmak için kahvaltıda ne yediğinizi hatırlamaya çalışın. Bir süre sonra alışkanlık kazanacak ve otomatik olarak hatırlayacaksınız.