Çocuklarınızla Eğlenebileceğiniz Beş Aktivite

Çocuklarınızla Eğlenebileceğiniz Beş Aktivite
Kategori: Eglence
Tarih: 28.10.2019
Paylaş

Çocuklar hayatı bir oyun içinde yaşayarak öğrenirler. Onlarla birlikte aktif olarak ve oyunlaştırarak yer alacağınız her etkinlikle onların sağlıklı gelişimine de büyük katkı sağlarsınız. Peki hem sizin hem de çocuğunuzun içinde yer alacağı, aynı zamanda eğlenceli ve bir o kadar öğretici etkinliklerin içinde nasıl yer alabilirsiniz.

  1. Doğaya çıkın: Şehir hayatının stresini atmak için müthiş bir sebep. Çocuğunuzla birlikte doğa yürüyüşlerine çıkın. Ona yön bulmayı öğretin ve bunu oyunlaştırarak öğrendiklerini uygulamasını sağlayın. Bu doğa yürüyüşlerinde bir tepeye çıkın, sırt üstü yatın; güneşin doğuşunu, batışını ve yıldızları seyredin. Çocuğunuz ve siz ömür boyu unutulmayacak anılara sahip olacaksınız.
  2. Hikâyeler öğrenin/ anlatın: Dinlediğimiz hikâyeler yaşamda oyun oynamak kadar öğreticidir. Kendi çocukluk anılarınızı anlatarak başlayabilirsiniz. Aynı şekilde aile büyüklerini ziyarete gidip, onlarla röportaj yaparak belki de unuttuğunuz anıları canlandırır, çocuğunuzla birlikte aile bağlarınızı daha da kuvvetlendirebilirsiniz.
  3. Kültürel etkinliklerde bulunun: Mesela bir film seyredin. Sadece seyretmekle kalmayıp filmin senaristini, yönetmenini araştırın. Onların nasıl yollardan geçip bu eseri ortaya çıkardıklarını öğrenin. Bunu bir bilim insanı ya da ressam için de yapabilirsiniz. Bilim ve kültür insanlarını tanımak, onların eserlerini sürekli takip ediyor olma alışkanlığı kazanmak insana her zaman başka bir boyut katar. Kim bilir… Neden olmasın?
  4. Tutumluluğu öğrenin: Kıt kaynakları dengeli kullanmak zorunda olduğumuz bir dünyada yaşıyoruz. Çocuğunuzun güzel bir gelecekte yetişmesi ve onun da bunu sürdürebilmesi için ihtiyacı dışındaki her şeyi biriktirmesini oyunlaştırın. Nasıl mı? Su ve enerji tasarrufu öğrenin ve birlikte bunu uygulayın. Tasarruf ettiklerinizle kumbaranızı doldurun ve sizi ve çocuğunuzu mutlu edecek şeylere harcayın.
  5. Hayvan sevgisi edinin: Canlı sevgisi insanın huzurlu bir yaşam sürmesi açısından son derece önemli bir duygu. Aynı doğanın parçası olduğumuz hayvanları yaşadıkları alanlarda gözlemlemek size ve çocuğunuza mutlu anlar yaşatacaktır. Dışarı çıkın, sokak hayvanlarına su, yiyecek bırakın. Bir karınca yuvası görme ihtimalinize karşı da cebinizde her zaman ekmek kırıntısı bulundurmayı unutmayın.