Öğrenme Biçimleri: Siz Nasıl Öğrenirsiniz?

Öğrenme Biçimleri: Siz Nasıl Öğrenirsiniz?
Kategori: Teknoloji, Yasam Tarzi
Tarih: 20.01.2020
Paylaş

Eğer yeni şeyler öğrenmekte ve bilgileri aklınızda tutmakta zorlanıyorsanız size uygun öğrenme biçimini henüz öğrenmemiş olabilirsiniz. Birçok öğrenme yöntemi olsa da en kolay öğrenme metodunun üç tanesini sizin için bu okyanustan seçip çıkardık.

Uygulamalar ile Yabancı Dil Öğrenmek

Günümüzde yabancı dil öğrenmek neredeyse herkesin ortak sorunu. Kursa ihtiyacınız var ama hangisine gideceksiniz, eğitim sistemleri ya da dersi veren hoca yeterli mi? Bu soruları olumlu şekilde cevaplasanız dahi kursa katılım için zamanınız var mı?

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri birçok uygulama ile artık isteklerimize ulaşmak daha kolay. Yabancı dil öğrenmek de tabii ki bunlardan biri. Bu uygulamalar ile görsel ve işitsel zekâyı birlikte kullanımdan dolayı oldukça etkili öğrenme gerçekleşebiliyor. Size uygun bir uygulama ile kursunuzu sürekli olarak cebinizde taşıdığınızı düşünün. Mükemmel değil mi?

Video Oyunlar

Eğer yeni atandığınız işiniz duyusal-motor yetenek gerektiriyorsa size güzel bir haberimiz var. Video oyunlara karşı ön yargılı iseniz dahi okumaya devam edin. Toronto Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma ile düzenli olarak aksiyon içeren bilgisayar oyunları oynayanların el-göz koordinasyonlarının geliştiği ortaya çıktı.

Oyunlar ilerledikçe (seviye atladıkça) zorlaşır. Böylece görsel, bilişsel ve duyusal-motor sistemlerinin daha verimli çalışması için oyuncuda baskı artar. Bu sayede duyusal-motor sistemlerini kullanacakları işlerde daha başarılı olabilirler. Keyifli oyunlar.

Öğrenilen Bilginin Aktarımı

Öğrenme tekniklerinden belki de en önemlisi bilgi aktarımıdır. Algımız bir sünger gibidir. Gün içinde öğrendiğimiz çoğu bilgi kısa süreli hafızamızda kalır ve tekrar kullanılmadığında bu bilgilerin çoğu unutulur. Edindiğimiz bilgileri tekrar etmenin en iyi yolu ise bunları bir başkasına aktarmaktır. Hakkında konuştuğumuzda dahi bilginin kalıcılığını artırırız.

Bunun için illa ki başka bir insana da ihtiyacınız yok. Bilgilerin gerçek yaşamda ya da hayali olarak başkalarına aktarmak kişide aynı etkiyi yaratır. Hayali öğretme yolu ile de belleğinizdeki bilgilerin büyük bölümüne erişebilir, düşüncelerinizi daha iyi organize edebilir ve eksiklerinizi fark edip kapatma şansını yakalayabilirsiniz.

Ve son olarak…

Öğrendiklerimizi unutmayız. Daha ilk doğduğumuz andan, dünyayı algılayışımızın başladığı andan, itibaren sürekli öğrenir ve bu öğrendiklerimizle yaşamımızı sürdürürüz. Farkında olmasak da çok az şeyi unuturuz. Daha doğuştan sahip olduğumuz bu özelliğimize tutunun ve öğrenmeyi istediğiniz şey için harekete geçin. Belki de tek ihtiyacınız olan budur.