İlginç Sabah Ritüelleri

İlginç Sabah Ritüelleri
Kategori: Eglence, Yasam Tarzi
Tarih: 23.09.2019
Paylaş

İster rutin bir hayatınız olsun ister her gün başka yerde uyanın taze bir güne başlamak, bedeninizi hazırlamak ve zihninizi berraklaştırmak önce gününüzü sonra ömrünüzü etkiliyor.

Pek çok insanın da gündelik hayatında benimsediği bazı alışkanlıklar var. Sabah kahvaltısı, minik bir egzersiz ya da bir sevdiğinize sarılmak gibi gününüzü iyi geçirmenizi sağlayan bazı ritüelleri uygulayanlar günlerini daha verimli geçiriyorlar.

Bir de günü güzelleştirmek için dünyanın pek çok yerinde yapılan ilginç ritüeller var:


Uzak doğudan bildiğiniz çay seremonisi aynı zamanda sabah meditasyonu olarak da yapılıyor. Özel bardağı, demliği ve karışımı ile başlı başına ritüel olan bu süreç güne başlarken sakince hazırlanıyor, içine enerji veren bitkiler konuluyor, çaya teşekkür ediliyor ve başka hiçbir şey düşünmeden çay içiliyor.  Uzakdoğulular zihni berraklaştırdığına, sakinleştirdiğine ve konsantrasyonu artırdığına inandıkları bu ritüeli hemen her gün gerçekleştiriyorlar.


Cilt sağlığına oldukça önem veren ve bu konuda pek çok ürün de geliştirilen Kore’de pek çok insanın gerçekleştirdiği bir sabah ritüeli yüz bakımı. Özel cilt temizleme jelleri, cilt bakım kremleri, maskelerden oluşan ve on aşamalıya kadar varan bu ritüel Kore’de pek çok kişi tarafından düzenli olarak uygulanıyor.


Hindistan’da Budizm inancına göre insanlar kendileri ve sevdikleri için mantralar hazırlıyorlar.  Eski bir gelenek olarak uygulanan mantralar burada yapılan muskaları da çağrıştırıyor. İnsanlar dileklerini, daire şeklinde tasarladıkları mantralara işliyor ve böylelikle gerçekleşeceğine inanıyorlar.  Sabah mantrası da güne başlarken iyi dileklerin enerjisini taşımak için yapılıyor. Dileklerin arasında günün güzel geçmesi gibi genel ya da özel bir istek olabiliyor.


Zazen meditasyonu aslında 2500 yıllık Zen felsefesinin ve pratiğinin bir parçası. Zazen diğer meditasyon biçimlerinden farklı olarak rahatlama ve gevşeme yerine odaklanma ve zinde kalma üzerine yapılan bir pratik.  Her sabah lotus adı verilen oturma pozisyonu ile sabitlenip zihin akışının tek bir noktaya toplandığı bu sabah ritüeli, zorluklarla mücadele edebilme dirayetini artırıyor.