BİLGİ GÜNCELLEME ONLINE İŞLEMLER

Sepaş Enerji fırsat eşitliği çalışmalarını üniversitelerle paylaştı

sepas-firsat-es

Enerji sektörü gibi kadın istihdamının düşük olduğu bir sektörde yüzde 40 kadın çalışan oranıyla fark yaratan Sepaş Enerji’nin kadın yöneticileri Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleşen “İş Hayatında Fırsat Eşitliği” söyleşisine katıldı. Prof. Dr. Emel Baştürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye Sepaş Enerji Kurumsal Gelişim ve Satın Alma Müdürü Ebru Şahan ile Sepaş Enerji Pazarlama Müşteri Yönetimi Kurumsal İletişim Müdürü Oya Seçkinler katılım gösterdi.

Söyleşide Sepaş Enerji Fırsat Eşitliği Politikası da öğrencilerle paylaşıldı. Sepaş Enerji, kadın erkek tüm çalışanları için eşit fırsatlar sunuyor; hiçbir işe göreve/ pozisyona “kadın işi, erkek işi” ayrımı yapmaksızın işe alım, gelişim, terfi gibi İnsan Kaynakları süreçlerinde eşitlik ve adalet ilkelerine sadık kalıyor.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Sepaş Enerji Kurumsal Gelişim ve Satın Alma Müdürü Ebru Şahan /Sepaş Enerji Pazarlama Müşteri Yönetimi Kurumsal İletişim Müdürü Oya Seçkinler, yürüttükleri projelerle tüm çalışanların “gelenekselin dışındaki” departmanlarda da görev alması konusunda fırsatlar yaratmak için çalıştıklarını belirtti. Şahan/Seçkinler, Sepaş Enerji’nin fırsat eşitliği politikası doğrultusunda, eşitlik ve adalet ilkelerine sadık kalarak, tüm çalışanlarına hakkaniyetli bir şekilde yaklaştığını da paylaştı.

Sepaş Enerji’de kadın ve erkeklerin istihdama erişim, işe alınma ve terfi konularında eşit fırsata sahip olduğunu belirten Şahan/Seçkinler, herkes için sağlıklı güvenli saygılı çalışma koşulları yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. Şahan/Seçkinler, düzenli aralıklarla performans değerlendirmeleri yaparak, iş başında öğrenme fırsatları sunarak çalışanların sürekli gelişmelerine fırsat tanıdıklarını belirterek, özellikle kadınların mesleki gelişimlerini ve iş özel hayat dengesini sağlamalarına destek olmak için şirket bünyesinde Enerjik Kadınlar Grubu kurduklarını da sözlerine ekledi.